dijous, 8 de juliol de 2010

Edicions de 1984 està d'enhorabona: Olive Kitteridge, d'Elizabeth Strout, Premi Llibreter 2010

Com diria Marc Cerdó, l'any passat va anar més just que la pell del nas que la senyora Alcàntara no s'endú el Premi Llibreter amb la seva Olor de colònia [escolteu aquesta entrevista!]. Però aquest any sí; el jurat ha considerat que aital honor havia de recaure en Olive Kitteridge, de la novel·lista nord-americana Elizabeth Strout. Poca broma: la mateixa novel·la (que no és una novel·la sinó un recull de relats escruixidors) va merèixer el Premi Pulitzer de l'any passat! En fi, congrats, miss Strout! I per molts anys també a l'amic Jordi Puntí. S'avindrien, els seus Cristòfols, amb l'Olive Kitteridge? Teniu un estiu preciós per endavant per comprovar-ho...

[més informació aquí]

Tot aprofundint en el sentit de la vida i en el coneixement de si mateixa, l’Olive Kitteridge desgrana l’espès i el menut de la condició humana. Mestra d’escola jubilada, observa en la proximitat i en la distància els canvis, petits i grans, els tràngols dolorosos i les alegries més íntimes que es produeixen dins seu i en els habitants del petit poblet on ha viscut trenta anys de la seva vida.
Amb Olive Kitteridge, guardonada amb el premi Pulitzer 2009 a la millor novel•la, Elizabeth Strout, que basteix les seves històries d’una fina ironia, de moments sorprenents i d’emoció intensa, destaca el camí d’una dona que transita per la soledat i la pèrdua, i la fortalesa que això exigeix.
Elizabeth Strout va néixer a Portland, Maine, l’any 1956. Va estudiar Dret i Gerontologia. És autora de diverses novel•les, entre les quals destaquen el best-seller Abide with Me i Amy and Isabelle, que va ser finalista dels premis PEN/Faulkner i Orange 2000. Les seves històries curtes han estat publicades a nombroses revistes de prestigi, com ara The New Yorker i The New York Times. Actualment viu a Nova York i col•labora en el Màster d’Escriptura Creativa de la Queens University de Charlotte, a Carolina del Nord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada