dijous, 20 d’octubre de 2011

Un nou llibre d'Alaa Al Aswani a 1984!Hauria volgut ser egipci
Alaa Al Aswani
Enquadernació en rústica
Mirmanda, 84
248 pàgines


«Si no fos egipci, hauria volgut ser-ne», heus ací la citació de Mustafà Kàmil que dóna el to d’aquest recull de setze contes i una novel·la d’Alaa Al Aswani.

Amb un estil sense floritures, l’autor tracta cruament i amb tendresa els seus personatges —singulars en la seva follia, en la seva desesperació i en la seva pobresa—, i ens parla del menysteniment secular que pateixen i que els aboca a l’esterilitat dels seus anhels i a l’obscurantisme. L’escriptor ens acosta amorosament al seu Egipte amb ironia, amb una narració potent sobre la condició humana dels seus contemporanis, de les servituds, dels sentiments i de les esperances. No és estrany, doncs, que quan Alaa Al Aswani va presentar aquest recull a l’Organització del Llibre d’Egipte li fos denegada la seva publicació.

Nascut el 1957, Alaa Al Aswani exerceix l’ofici de dentista al Caire. La seva novel·la L’edifici Iaqubian, publicada en aquesta mateixa col·lecció, va esdevenir un fenomen internacional. A Edicions de 1984 també hem publicat Chicago, la seva segona novel·la, i el recull d’articles apareguts al diari Al-Shorouk amb el títol Egipte: les claus d’una revolució inevitable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada