divendres, 23 de març de 2012

PER SANT JORDI, NI DRACS NI VAMPIRS: PROSES!Blanca Llum Vidal
Homes i ocells
El Club dels Novel·listes, 41
isbn 978-84-7329-166-8
128 pàgines
15 euros

 Són poemes en prosa, sí senyor. I no fugi esperitat. ¿Li agraden les bombolles de sabó? Jaspiades, lleugeres… i ben plenes de no sabem què que crèiem definitivament perdut. Abans se’n deia l’esperit d’infància: ganes de comprendre com són les coses nues. Cal una gran llibertat i una gran exigència. Creure molt en la fantasia i moltíssim en la serietat. És un joc seriós, sí senyor: se’n diu Homes i ocells. ¿Farà el favor de volar?

Homes i ocells és un llibre que mira. Que treu el cap per la finestra per veure què hi ha i com continua. Homes i ocells és un llibre que escolta. Que truca a les portes —de la gent, de l’escriptura— per veure què diuen i què en fan, amb el silenci i la tempesta.” Blanca Llum Vidal

Blanca Llum Vidal (1986) va néixer arran de mar, a Barcelona. Ha viscut a Casserres uns quants anys i ha tornat a ciutat. Ha publicat La cabra que hi havia i Nosaltres i tu. Ha editat la poesia d’Àngel Guimerà i les Dues Catalunyes d’Àngel Carmona. Ha participat a uns quants llibres col·lectius. Els darrers: Màscares i reclams —vint dones interpreten Montserrat Abelló— i Ningú no ens representa —poetes emprenyats. Els últims textos que ha escrit sobre altres s’han ocupat del Tractat sobre l’amor heroic d’Arnau de Vilanova, de El ansia de la pandorga d’Orlando Guillén i de les Tres sorores de Salvador Espriu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada