dilluns, 12 de març de 2012

Amb «Les dones i l’alcohol», de Gérard Haddad, Edicions de 1984 enceta una nova col·lecció orientada a tractar tot el que afecta el benestar i la problemàtica tant del cos com de l’ànimaLes dones i l’alcohol
Gérard Haddad
isbn 978-84-92440-80-1
Cos i ànima, 1
124 pàgines
14 eurosUna dona no neix alcohòlica, s’hi torna. I s’hi torna perquè un dia alguna cosa que deriva de la seva funció simbòlica en la procreació ha estat escarnida.
Aquesta és la tesi, la clau de la interpretació d’un mal cada cop més estès, que Gérard Haddad proposa en aquests relats-assaig. Li ha estat transmesa per les dones que van anar a la seva consulta, per les dones la història de les quals havia llegit i també pel testimoni dels seus col·legues de professió.
Gérard Haddad és psiquiatre psicoanalista. El seu treball teòric tracta de l’estudi del fet religiós des del punt de vista de la psicoanàlisi. Entre les seves obres, destaquen Manger le Livre (1984), Les biblioclastes (1990, reeditat amb el títol Les folies millénaristes), Le jour où Lacan m’a adopté (2002) i Le péché originel de la psychanalyse (2007).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada