divendres, 6 de maig de 2011

Una setmana

Miro el calendari i no me'l crec; ja som a divendres. I gairebé era ahir, que vàrem celebrar que El mar de Blai Bonet ja va per la segona edició, a l'Espai Mallorca! Hi vam celebrar més coses, a més d'El mar. Per exemple, que avui s'estrena La casa en obres, un espectacle de Pep Tosar a partir de l'obra i la vida de Blai Bonet. No us la perdéssiu!

Voleu veure una curiositat? El senyor Villaronga, director del film El mar, ens va ensenyar les notes manuscrites que Blai Bonet va preparar de cara a la celebrada versió cinematogràfica de la seva obra. Mireu!Però la nostra setmana no es va acabar pas el dilluns, vatua l'olla! Demà dissabte, per exemple, agafem els trepans i ens plantem al Berguedà, a Bagà, aquest cop per celebrar El desgavell al poble natal del seu autor, Ferran Planes. Hi haurà lectures dramatitzades, i s'espera gran disbauxa.

I fa ben poc vàrem llegir que l'Enric Casasses, del qual Edicions de 1984 acaba de publicar Bes nagana, va rebre el merescut Premi de la crítica Serra d'Or 2011, per la traducció d'El gobelet dels daus. Et felicitem de tot cor!

I ara que hi penso, darrerament no parem de rebre articles de premsa que parlen del Bes nagana, i que arxivem amb paciència de bibliotecari a la nostra secció Articles Obstinats. I mira, avui mateix n'hem penjat un de Julià Guillamón, que parla de molts llibres, però s'atura a pensar en el Bes nagana, llegiu-vos-el aquí, és bonic i està molt ben escrit. I mira, estem contents, amb la llengua a fora, però contents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada