dijous, 14 d’abril de 2011

Novedad editorial: Qui és Macià?, de Joaquim Aloy, i presentació a Manresa

Atenció! Avui, dia de la proclamació de la República, presentem Qui és Macià? a Manresa!

Clàudia Pujol, directora de la revista “Sàpiens”, presentarà el dijous dia 14, a Manresa, el llibre “Qui és Macià?”, de Joaquim Aloy.

Hi intervindran també Josep Cots (responsable d’Edicions de 1984); Josep Alert, de l’Associació Memòria i Història de Manresa; i l’autor del llibre, Joaquim Aloy.

Els actors Ivan Padilla i Laia Oliveras, dirigits per Fina Tapias, llegiran diferents fragments de l’obra. L’acte és organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa i Edicions de 1984 i vol constituir també un record del president de la Generalitat de Catalunya Francesc Macià i Llussà, el dia que farà 80 anys que va proclamar la República Catalana.

Qui és Macià?
Joaquim Aloy
De Bat a Bat, 16
126 pàgines


Qui és Macià? explica d’una manera amena i divulgativa els episodis fonamentals de la vida de Francesc Macià, l’Avi: una història apassionant d’una personalitat clau de la història contemporània de Catalunya. Un home honest, fidel als seus ideals, audaç, carismàtic, modern, que va saber connectar amb la seva gent i es guanyà l’estima de tot un poble.

«A Catalunya estan units el problema social i el problema nacional, i no es pot resoldre l’un sense resoldre l’altre.»
Francesc Macià

Joaquim Aloy i Bosch (Manresa, 1956) és historiador i autor de diferents webs, publicacions, documentals i exposicions sobre la República, la Guerra Civil i el franquisme. És un apassionat de la recerca. Fa poc temps, va trobar en un arxiu d’Amsterdam el manuscrit inèdit de Carme Ballester que narra la detenció i l’empresonament del president Lluís Companys.

És creador del portal telemàtic memoria.cat, que agrupa una vintena de webs, del qual és autor o coautor. Memoria.cat s’ha convertit en un referent de la memòria històrica per la quantitat i qualitat dels seus continguts i la seva voluntat divulgadora. L’any 2007, Aloy va rebre el Premi Bages de Cultura, concedit per Òmnium Cultural «pel seu treball de recerca, investigació i divulgació de temes relacionats amb la memòria històrica, així com la tasca de recuperació de personalitats i persones anònimes».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada