dimarts, 9 de novembre de 2010

Amics!! Torna Harry Bosch!!

... Un any després d'El veredicte de llautó i el Premi Pepe Carballo 2009, Michael Connelly reapareix en català a cal Club Editor...

Nou dracs
Michael Connelly
Traduït per Martí Sales
El Club dels Novel·listes, 30


Fortune Liquors és una botigueta d’un barri conflictiu de Los Angeles que l’inspector Harry Bosch coneix bé: encara porta a la butxaca una capsa de mistos que hi va agafar fa anys, amb una dita impresa que ha il·luminat alguns dels seus dies més foscos. Ara el senyor Li, el propietari de Fortune Liquors, és mort. L’han abatut sembla que durant un atracament. En Harry s’involucra a fons en el seu assassinat sense imaginar-se les conseqüències dels seus actes.
A partir d’aquest moment, en Bosch trepitja territori desconegut. Demana a un inspector de la Unitat de Bandes Asiàtiques que l’ajudi a entendre el submón cultural dels xinesos immigrats. A cegues, mogut pel seu imparable instint d’investigador, en Harry ensopega amb els tentacles obscurs de les tríades, un cercle criminal molt influent que controla la població xinesa a nivell mundial. I, de cop i volta, el seu món s’ensorra. Li prenen l’única cosa bona que té a la vida, la persona que més s’estima, i en Harry se’n va fins a Hong Kong i s’ho juga tot per recuperar el que ha perdut.


Nascut el 1956 a Filadèlfia, Pennsilvània, Michael Connelly va estudiar periodisme a la Universitat de Florida. Des de Fort Lauderdale, va cobrir l’onada de violència que va sofrir el sud de Florida durant l’anomenada Guerra de la Cocaïna. El 1986, va quedar finalista al premi Pulitzer de periodisme i va passar a treballar al Los Angeles Times com a reporter de successos. Així va conèixer la ciutat on passen gairebé totes les seves novel·les, la majoria portades per un personatge que no oblidarà mai més cap dels seus lectors: Harry Bosch.

I per celebrar aquesta edició, us deixem amb el programa Millenium del 12 de març de 2009, en el qual Ramon Colom fa una entrevista en profunditat a Michael Connelly i parlen de novel·la negra. [a partir del minut 16)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada