dissabte, 5 de febrer del 2011

Ja és aquí la segona novel·la de l'aclamada Sílvia Alcàntara: La casa cantonera

El nou llibre de Sílvia Alcàntara després d’Olor de Colònia

La casa cantonera
Sílvia Alcàntara
Mirmanda, 78
142 pàginesDues germanes es retroben per repartir-se les poques coses que en morir els ha deixat la mare. Feia més de vint anys que no es veien. Una veïna de tota la vida les acompanya per les resclosides estances de la casa i els petits objectes els desperten els records. El vincle de la vida passada s’imposa com un malson al seu desig de fugir, de tornar al món quotidià conegut i controlat. Retingudes per preguntes que mai no s’han respost, queden atrapades en una teranyina asfixiant. L’empremta de la mare ressorgeix i il·lumina dolorosament els racons foscos de les seves vides.

La infelicitat d’una filla, és potser l’alegria secreta de la mare?

L’autora basteix una novel·la com una torrentada on els sentiments tèrbols i els desitjos profunds es mostren sense traves i on la serenitat només arriba amb l’acceptació dels sentiments oposats de l’ànima.

Sílvia Alcàntara i Ribolleda, nascuda a Puig-reig (El Berguedà) el 1944, a mitjans dels anys seixanta es trasllada a Terrassa on viu actualment. El 2009, irromp en el panorama literari català amb la publicació en aquesta mateixa col·lecció d’Olor de Colònia, un èxit esclatant de crítica i de vendes. L’obra, que evoca la vida d’una colònia tèxtil catalana durant la dècada de 1950, rep els guardons QWERTY BTV (2009), Regió7 de Cultura (2009), Joaquim Amat-Piniella (2010) i és finalista del Premi Llibreter (2009). La casa cantonera és la seva segona novel·la.

2 comentaris:

  1. 137 pàgines d'intensitat. Reserveu-vos un parell d'hores. Una segona lectura també és recomanable.

    ResponElimina
  2. Jo acabo de llegir el llibre i ja tinc ganes de tornar a fer una segona lectura, sobretot per captar els petits detalls de tot l'entrellat.
    M'ha agradat molt.

    ResponElimina